fbpx

FAQ

Mest stillede spørgsmål

Når det kommer til leasing, kan det være lidt af en jungle. Hvad skal man gå efter, hvilket tilbud er bedst, hvorfor er der forskel på prisen? Dette er blot nogle af alle de mange spørgsmål som melder sig når det kommer til leasing.

Her på vores FAQ side, har du mulighed for at læse svarene til nogle af de mest stillede spørgsmål til leasing og de forskellige former. Er dit spørgsmål ikke på listen, så tag endelig fat i os.

Sølvgrå Mercedes AMG

Når du køber en bil på traditionel vis, så betaler du hele registreringsafgiften på én gang. Dette udgør også langt størstedelen af bilens pris hos den valgte forhandler.

Ved flexleasing vil bilen derimod køre på det, der hedder forholdsmæssig registreringsafgift. Dette er en ordning, hvor der kun skal betales afgift for den periode, du kører i bilen. Når leasingperioden er slut er bilen igen uden afgift.

Flexleasingaftalen kan naturligvis forlænges, og der kan betales mere afgift, så man kan tage en periode mere.

Ved erhvervsleasing betaler din arbejdsplads alle udgifter der er på bilen. Der vil være en række omkostninger på bilen som er fradragsberettigede, ligesom du vil få oplyst en moms-sats, der kan fradrages.

Hvis du også kører i bilen privat, bliver du til gengæld beskattet af fri bil ud fra det beskatningsgrundlag, der er på bilen.

Vi har mange års erfaring i at rådgive kunderne i valg af leasingform ud fra deres og virksomhedens ønsker og behov.

Der er stor forskel på, hvordan leasingaftaler skal sættes sammen alt efter hvilken virksomhedsform vi snakker om. Vi anbefaler derfor altid at du kontakter os, så vi bedst kan hjælpe dig.

Privatleasing er en form for langtidsleje. I stedet for at du bruger hele din opsparing eller låner pengene i banken, så kan du privatlease bilen. Du betaler en førstegangsydelse til leasingselskabet og derefter en månedlig leasingydelse.

Ved udløb af leasingaftalen hæfter du for restværdien. Dvs. at vi skal kunne sælge bilen for det beløb, den er nedskrevet til. Du har derfor en stor interesse i, at bilen afleveres i velholdt stand, service overholdt osv.

Splitleasing er for dig, der har brug for en firmabil og gerne vil slippe for at betale beskatning. Ved splitleasing oprettes der en leasingaftale til virksomheden, samt en leasingaftale til dig som privat person.

Vi afholder alle udgifter på bilen og fordeler så regningen til virksomhed og dig privat efter det faktiske antal kørte kilometer. Det vil sige, at kører du 25% af kilometerne privat, så skal du også betale 25% af ALLE omkostningerne på leasingaftalen privat.

Vi monterer en tracker i bilen, så det bliver lidt lettere at lave den kørebog, der ligger til grund for fordelingen og som skal udfyldes. Splitleasing er attraktivt for dig, der ikke har så stort et behov for privatkørsel i bilen og som har brug for en firmabil.

Sæsonleasing er særdeles attraktivt hvis du gerne vil have en bil for en kortere periode – dette kunne f.eks. være en ekstra bil til sommerhalvåret. Det kan også være, du ønsker at kunne skifte mellem to biler, så du eksempelvis har en cabriolet om sommeren og en 4×4 om vinteren.

Ved sæsonleasing betaler du altså kun registreringsafgift i de perioder, hvor bilen har nummerplader på. Ønsker du en sommerbil i seks måneder, betaler du således kun registreringsafgift i de seks måneder. I de resterende seks måneder af året er bilen passiv. Det betyder altså, at nummerpladerne bliver taget af bilen og du skal derfor ikke betale registreringsafgift på bilen i perioden.

I de passive perioder skal der tegnes en stilstandsforsikring, så bilen er dækket, hvis der skulle ske noget med bilen i mellemtiden.

Biler på forholdsmæssig registreringsafgift har også den fordel at der kun afskrives på bilens nettopris – det vil altså sige at prisen er ex. moms og afgift.

På den måde får du en mindre afskrivning pr. år, end hvis du har købt bilen på traditionel vis og betalt hele registreringsafgiften på én gang. Dog er det vigtigt, at bilen afskrives i henhold til markedet, herunder også slitage på bilen, hvor mange kilometer den skal køre, hvor længe den skal køre osv.

Der er mange der er uheldige og brænder nallerne hos et leasingfirma, der ikke afskriver nok på bilen. Dvs. at bilen ikke kan indbringe den restværdi der er sat når den skal sælges efter endt leasingperiode og den trælse regning lander desværre hos dig som leasingtager.

Udover din leasingydelse skal du betale grøn ejerafgift, forsikring og vejhjælp.

Du kan med flexleasing altid selv afholde udgifter til service på bilen og reparationer på bilen.

Når leasingaftalen udløber så skal du selv sørge for at afsætte bilen. Du kan vælge selv at købe den eller du kan finde en køber til bilen. Hvis du ikke kan finde en køber, hjælper vi gerne med afsætning af bilen. Du kan naturligvis også vælge at lease  bilen igen, på en ny kontrakt.

Nej, du må ikke lave om på bilen. Bilen skal forblive i den samme stand som den var ved levering.

Ja, du må gerne have dyr i bilen. Men du skal tænker over slitagen på bilen og om dette kan have en betydning for restværdien på bilen.

Ja, du må gerne ryge i bilen. Dette kan dog påvirke bilens stand og derved have en betydning for restværdien på bilen, så du risikere at stå med en regning herpå.

Ja, du må hellere end gerne køre til udlandet med bilen. Du skal blot huske at medbringe 1. del af registreringsattesten.