FAQ

Mest stillede spørgsmål

Når det kommer til leasing, kan det være lidt af en jungle. Hvad skal man gå efter, hvilket tilbud er bedst, hvorfor er der forskel på prisen? Dette er blot nogle af alle de mange spørgsmål som melder sig når det kommer til leasing.

Her på vores FAQ side, har du mulighed for at læse svarene til nogle af de mest stillede spørgsmål til leasing og de forskellige former. Er dit spørgsmål ikke på listen, så tag endelig fat i os.

Sølvgrå Mercedes AMG

Når du køber en bil på “traditionelvis”, så betaler du hele registreringsafgiften på én gang. Dette udgør også langt størstedelen af bilens samlet pris hos den valgte forhandler.

Flexleasing en finansieringsform med mindre kapitalbinding, som oftes med fordel benyttes til biler med høj registreringsafgift. 

Ved finansiel flexleasing, vil bilen være på forholdsmæssigt registreringsafgift. Dette er en ordning, hvor der skal betales en procentmæssig del af afgiften for den periode, du kører i bilen – mellem 0,5% – 2% afhængig af bilens alder pr. mdr.

Når leasingperioden er slut, er bilen stadig uden afgift og kan sælges udenfor Danmarks grænser i et større marked med potentielt flere mulige købere.

Ved erhvervsleasing betaler din arbejdsplads alle udgifter der er på bilen. Der vil være en række omkostninger på bilen som er fradragsberettigede, ligesom du vil få oplyst en moms-sats, der kan fradrages.

Hvis du også kører i bilen privat, bliver du til beskattet af fri bil ud fra det beskatningsgrundlag, der er på bilen.

Vi har mange års erfaring i at rådgive kunderne i valg af leasingform ud fra deres og virksomhedens behov og ønsker.

Der er stor forskel på, hvordan leasingaftaler skal sættes sammen alt efter hvilken virksomhedsform der er tale om. Vi anbefaler derfor altid at vi booker et møde og lade os finde den helt rigtige løsning.

I stedet for at du bruger hele din opsparing eller låner pengene i banken, så kan du finansiel privatlease din næste bil. Du betaler en førstegangsydelse til og derefter en månedlig leasingydelse.

Ved udløb af leasingaftalen, hæfter du for restværdien. Dvs. at eventuel difference i plus eller minus, tilfalder dig.

Splitleasing er for dig, der vil dele udgifterne på bilen, i denne løsning biver man ikke beskattet, men opdeler i procent/km ved hver tur bilen har kørt. Ved splitleasing oprettes der en leasingaftale til virksomheden, samt en leasingaftale til dig som privat person.

Alle udgifter på bilen fordeles, så opkrævning til virksomhed og dig privat efter det faktuelle antal kørte kilometer. Det vil sige, at tilbagelægges der eksempelvis 25% af kørslen privat, så skal du betale 25% af omkostningerne på leasingaftalen privat.

Der skal monteres en tracker i bilen, så der kan laves kørebog og overblik, der ligger til grund for fordelingen. Splitleasing er attraktivt for dig, der ikke har så stort et behov for privatkørsel i bilen og som har brug for en firmabil.

Sæsonleasing er attraktivt, hvis du gerne vil have en bil for en kortere periode – dette kunne f.eks. være en bil til sommerhalvåret. Det kan også være, du ønsker at kunne skifte mellem to biler, så du eksempelvis har en cabriolet om sommeren og en SUV om vinteren.

Ved sæsonleasing betaler du altså kun afgift i den periode, hvor bilen har nummerplader på. Ønsker du en sommerbil i seks måneder, betaler du således kun registreringsafgift i de seks måneder. I de resterende seks måneder af året er bilen passiv. Det betyder altså, at nummerpladerne bliver taget af bilen og du skal derfor ikke betale registreringsafgift i perioden men en stilstandsaftale med forsikring.

Biler på forholdsmæssig registreringsafgift har også den fordel, at der afskrives på bilens såkaldte “stålpris” – det vil altså sige, at prisen er ex. moms og afgift og det er den rene pris på bilen.

På den måde får du en mindre afskrivning pr. år end, hvis du har købt bilen og betalt hele registreringsafgiften på én gang.

Dog er det vigtigt, at bilen afskrives i henhold til markedet, med betragtning af ca. hvor mange kilometer der forventes i leasingperioden.

Vi bliver oftest mødt af en del nye kunder, som har været uheldige hos et leasingfirma, der ikke har fået afskrevet nok på deres biler – dvs. at bilen ikke kan indbringe den restværdi der er sat når den skal sælges efter endt leasingperiode og differencen lander hos leasingtageren. 

Udover din leasingydelse, skal du selv afholde den grønne ejerafgift, forsikring samt vejhjælp og tillægsydelser.

Du skal med en finansiel flexleasing aftale, altid selv afholde udgifter til service/vedligeholdelse på bilen og eventuelle reparationer under leasingperioden.

Når leasingaftalen er på vej mod udløb af sin periode, så skal du have besluttet om den skal foresætte en leasingperiode mere eller sælges og finde en ny bil.

Hvis du ikke selv har en køber, hjælper vi gerne med muligheder via. afsætning af bilen ud fra nuværende marked og bilens konditioner. 

Nej, du må ikke lave om på bilen. Bilen skal forblive i den samme stand som den var ved levering.

Du må gerne have dyr i bilen. Men man skal oftest forvente  en omkostning forbundet med dette på rengøring, lugt og slitage af bilen og derved have en betydning for restværdien på bilen i sidste ende.

Ja, du må gerne tage til udlandet med bilen. Du skal blot huske at medbringe del 1. af registreringsattesten og lave en kontrol på dit forsikringsselskabs eventuelle betingelser.